По време на първата си лична среща с Володимир Зеленски след началото

...
По време на първата си лична среща с Володимир Зеленски след началото
Коментари Харесай

Индия иска край на войната, но отхвърли санкциите срещу Русия

По време на първата си персонална среща с Володимир Зеленски след началото на съветската инвазия индийският премиер Нарендра Моди заяви пред украинския президент, че Индия ще направи всичко допустимо, с цел да помогне за прекратяването на войната.

" Уверявам ви, че за нейното разрешаване Индия и аз персонално ще създадем всичко, което е по силите ни ", сподели Моди.

Индийският министър председател се срещна със Зеленски на срещата на върха на Г-7 в японския град Хирошима. Той добави, че войната на Русия против Украйна не е единствено " въпрос на стопанска система или политика, а въпрос на човещина ".

" Много добре разбирам вашата болежка и болката на украинските жители ", сподели Моди пред Зеленски, представен от Гардиън.

В същото време вносът на съветски нефт в Индия скочи десетократно, достигайки съвсем 20% от годишния импорт на недопечен нефт в Индия, откогато Русия стартира тоталната си война против Украйна.

В резултат на това Индия се възползва от глобите, наложени на Русия от западните страни, и спести към 5 милиарда $, защото Москва бе принудена да продава на Ню Делхи на много занижени цени. Индийското държавно управление, разумно, отхвърля да се причисли към западните наказателни ограничения против режима на диктатора Владимир Путин.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР